Kantoren

Er al meer dan veertig jaar ervaring in het vak aanwezig bij YBB. De reis is begonnen bij Yvo die aan het begin van zijn carrière bij Ahrends heeft gewerkt als interieur architect.

Bij het inrichten van een kantoorpand zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten om tot een succesvol ontwerp te komen. Enkele zaken die wij belangrijk vinden zijn:

• Functionaliteit: Het kantoor moet functioneel ingericht zijn om de werkprocessen optimaal te ondersteunen. Dit betekent dat er bijvoorbeeld voldoende werkruimte, opbergruimte en vergaderruimte moet zijn en dat de indeling van de ruimtes logisch en efficiënt moet zijn.

• Ergonomie: Het is belangrijk om bij het inrichten van een kantoorpand rekening te houden met de ergonomie. De werkplekken moeten bijvoorbeeld goed zijn afgesteld op de individuele gebruikers en er moet voldoende aandacht worden besteed aan de juiste verlichting en luchtkwaliteit.

• Identiteit en sfeer: Een kantoorpand moet passen bij de identiteit en uitstraling van het bedrijf dat erin gehuisvest is. Het inrichtingsontwerp moet daarom zorgvuldig worden afgestemd op de huisstijl, de cultuur en de doelstellingen van het bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van kleuren, materialen en meubilair dat aansluit bij de identiteit van het bedrijf.

• Duurzaamheid: Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij het inrichten van een kantoorpand. Hierbij kan gedacht worden aan het gebruik van duurzame materialen, energiezuinige verlichting en verwarming, en spullen die lang mee gaan.

• Technologie: In een modern kantoorpand is technologie niet meer weg te denken. Het is belangrijk om bij het ontwerpen van de inrichting van het kantoor rekening te houden met de benodigde technologie, zoals een stabiele wifi-verbinding, voldoende stopcontacten en de juiste bekabeling.

Simpel stappenplan

Stap 1: Intake gesprek. Aanvoelen en basis informatie delen.

Stap 2: Informatief gesprek. Alle informatie die nodig is inventariseren en de plannen bespreken zodat er een schets uit kan komen.

Stap 3: Schetsontwerp, hierbij zullen de ideeën en besproken onderwerpen een vorm hebben gekregen en zijn nog helemaal open voor verandering.

Stap 4: Voorlopig ontwerp, de tekeningen gaan richting de definitieve kant. Kleine dingen kunnen worden aangepast en gepersonaliseerd.

Stap 5: Definitief ontwerp. De tekeningen zijn klaar en kunnen worden opgestuurd naar de constructeur en aannemer en bij de gemeente worden ingediend.

​Stap 6: De uitvoering. Deze zullen wij ook begeleiden.